Hvad betyder GSM, EDGE, 3G og Turbo 3G?

GSM, EDGE, 3G og Turbo 3G er alle betegnelser for teknologier for mobilkommunikation.

GSM - er forkortelse af "Global System for Mobile Communications" og har dannet grundlag for mobiltelefonien, som vi kender den i dag.

EDGE - er forkortelse af "Enhanced Data rates for GSM Evolution" og er en videreudvikling af GSM netværket. Download hastigheden for EDGE ligger på ca. 120 Kbit/s.

EDGE dækningen finder du især i yderområderne, hvor der endnu ikke findes en 3G/Turbo 3G dækning.

3G og Turbo 3G - 3G er forkortelse af "3rd generation" (tredje generation) teknologi for mobilkommunikation og er efterfølger for GSM/EDGE. 3G gør det muligt at anvende live video (videokonference, live streaming video/webcast og videotelefoni) mellem 3G mobiltelefoner.

3G er især kendetegnet for mulighed for at sende og modtage data med høj hastighed. Med 3G kan du opnå download hastigheder på op til 3 Mbit/s og med Turbo 3G kan du under optimale forhold opnå hastigheder på op til 5,7 Mbit/s. Se mere på www.happiimobil.dk.

Turbo 3G dækker alle større byer i Danmark. Der kommer løbende nye byer til. Klik her for at se, hvor TDC dækker.